Brasil Vila Boa - Fermented
100% Arabica
Tato fermentovaná chuťovka pochází z farmy Vila Boa, Brazílie-stá Minas Gerais, poblíž města Carmo da Mata. Farma, kterou vlastní Monica Borges de Sousa a jeji manžel je známá pěstováním kvalitní arabica kávy, z níž některé vhodné kultivary zpracovávají experimentálními metodami.
Farma má 100 letou historii v pěstování kávy a pyšní se certifikací uhlíkově neutrální farmy ( Carbon neutral). Iniciativa farmy stát se uhlíkově neutrální byla založena na studii dopadu pěstování kávy na klimatické změny a farma tohoto cíle dosáhla implementací iniciativ, jako je rozestup rostlin a výsadba původních lesů. Díky tomu se farma nejen stala uhlíkově neutrální, ale také se zvýšila její produkce. V rámci dalších aktivit se farmáři zaměřují i na sociální projekty v místní komunitě.
Káva, kterou pro Vás nyní pražíme, je zpracována metodou anaerobní fermentace , při které se zralé kávové třešně nechají fermentovat v uzavřených dubových sudech bez přístupu kyslíku, po určitou dobu před sušením. Tato metoda vede ke komplexnějšímu a jedinečnému chuťovému profilu s tóny rumu, rozinek, vinných až octových tónů a tmavé čokolády. Kávové třešně se fermentují v sudech několik dní, po fermentaci následuje tradiční sušení na slunci.
Abychom podpořili ovocné i fermentační tóny této kávy, pražíme jí na lehce-střední stupeň.

Intenzita kávy: Krémová káva, střední až plné-kulaté tělo.
Chuťový profil: v chuti tóny rozinky, rum, švestky, 80% čokoláda, vinná i citrusová acidita.
Zpracování: fermentované+ naturální
Oblast pěstování: Brazílie, Minas Gerais, Carmo da Mata, , farma Vila Boa, 900-1200 m n.m.
Odrůda: Topazio, Arara
Pražení: light medium-lehce střední
SCA Scoring: 86,5
Balení: Sáček vícevrstvý, ploché dno, ventil, kvalitní ZIP uzávěr
Káva skladem
| Kategorie: | JEDNODRUHOVÉ |
|---|
